Je kunt aan de recepten die ik de laatste tijd post wel zien dat ik er een uitdaging van maak om in elk gerecht wat groente te verwerken. Goed voor je gezondheid en ook nog eens een stuk goedkoper dan (gedroogd) fruit. Alhoewel ik in deze bliss balls wel wat dadels heb gedaan om het wat zoeter te maken én om de balletjes goed te laten plakken. Je kunt hiervoor ook santen (kokoscreme) of kokosolie gebruiken als je echt de zoetigheid wilt vermijden. Haal dan de dadels eruit en voeg de santen toe.  Ik heb hier een voorbeeldrecept waarin je kunt zien hoe je dan te werk moet gaan.
 

Wat zit er in?

Deze bliss balls zijn gemaakt van rode biet, cacao, havermout en dadels. De bietjes moet je van te voren even koken, maar als dat eenmaal klaar is dan heb je binnen 10 minuten deze snack op tafel staan.

Tip: maak gelijk wat extra bietjes zodat je de volgende morgen deze bietenpannenkoeken of bietenswirl kunt maken.

Zet ze een keer op tafel bij een feestje of neem ze mee als kado! Zo breng je anderen ook weer op ideeën.