Deze frisse bloedsinaasappeltaart heeft een bodem van hazelnoot en gedroogde abrikoos. Natuurlijk helemaal gemaakt van ongeraffineerde producten en hij smaakt super! Met noten en gedroogd fruit maak je in no-time een knapperige bodem voor je taart. Ik heb voor deze bloedsinaasappeltaart er een eetlepel kokosolie doorheen gedaan om te zorgen dat hij wat meer stevigheid krijgt. Daarom koel ik hem ook even voordat het mengsel van bloedsinaasappel erop komt.
Plantaardige gelatine : agar agar
Met een plantaardige gelatine kun je heerlijke taarten en puddings maken. Ik gebruikte agar agar. Dit is poeder gemaakt van algen. Je verwerkt het eenvoudig door een theelepel op te lossen in vloeistof. De agar agar kook je 2 minuten mee met de vloeistof en vervolgens laat je het afkoelen. Zodra het is afgekoeld begint het te stollen. Giet het mengsel over de taartbodem en plaats hem nog een uurtje in de koelkast. De vulling van deze taart kun je ook maken met geweekte cashewnoten en kokosolie, je krijgt dan de structuur van een cheesecake. Wil je helemaal voor gezond gaan kies dan groente zoals pompoen. Klik hier voor een recept.
Serveerringen
Om de taartjes zo rond te maken gebruikte ik serveerringen. Met dit recept heb je dan ongeveer drie taartjes. Het fijne is ook dat je dan niet gebonden bent aan een grote taart die je in twee dagen op moet eten. Heb je wat te vieren of verwacht je visite? Je kunt natuurlijk ook een grote taart maken in een bakvorm.
Vers fruit voor bloedsinaasappeltaart
Geen bloedsinaasappels verkrijgbaar? Gebruik dan sinaasappels of ander fruit zoals peer, bramen, aardbeien of mango.
Het recept pas je zo makkelijk aan. De smaak pas je aan door er wat zoetigheid aan toe te voegen als het fruit van zichzelf niet zoet genoeg is. Dit kun je doen door honing of ahornsiroop (vegan) te gebruiken.