Heb je niet zoveel tijd, maar wel trek in iets lekkers? Dan is deze salade perfect voor jou! Ik heb je al eens eerder verteld over bloemkoolrijst. Het enige wat je daarvoor hoeft te doen is:
- de bloemkoolroosjes in de keukenmachine
- een paar seconden laten draaien tot het kleine korreltjes zijn
- in de pan met een scheutje water, deksel erop
- ca. 5 minuten laten stomen tot ze beetgaar zijn
Heilzame werking van kruiden
Echt waar, binnen 10 minuten heb je deze bloemkoolsalade klaar. Breng hem op smaak met verse kruiden. Deze zitten bomvol voedingsstoffen en zorgen ervoor dat je snel verzadigd bent. Even een aantal positieve effecten van koriander op een rijtje:
- het werkt ontstekingsremmend;
- brengt harmonie in je spijsverteringsstelsel;
- voorkomt krampen en winderigheid (bij het eten van peulvruchten bijvoorbeeld);
- stimuleert maagzuurproductie;
- helpt bij maagzweren;
- en is energiegevend.
Je kunt natuurlijk ook gaan voor een ander kruid zoals basilicum. Basilicum werkt licht kalmerend, ontsmettend en werkt tegen maagpijn en misselijkheid. Ook gaat basilicum gasvorming tegen, werkt het leverbeschermend, bevordert slaap en ondersteunt de hartwerking. Met een beetje kennis kun je zelf je ideale maaltijd samenstellen, passend bij je gezondheid.
Elk moment van de dag
Een bloemkoolsalade kun je ook prima als ontbijt eten. Het is snel klaar en je kunt er zelfs voor kiezen om de bloemkool de avond ervoor al te snijden. Neem per persoon ongeveer een halve bloemkool. Als bijgerecht heb je met één bloemkool genoeg voor vier personen. Varieer er op los met kruiden, specerijen of gewoon lekker neutraal met roerei. Eet smakelijk!