Deze boekweitpannenkoeken met appel en rozijnen staan bij ons wekelijks op het menu, zowel als ontbijt als lunch. In plaats van een kant-en-klaar pannenkoekenmix gebruik je boekweitmeel, ei en water. Voeg wat smaakmakers toe zoals een snufje zout, kaneel en vanillepoeder. Zo makkelijk is het om zelf pannenkoekenbeslag te maken! En ook leuk, een stuk vriendelijker voor je portomonnee én beter voor je gezondheid.
 

Basiswraps


Dit basisrecept van boekweitmeel, ei, water en een snufje zout gebruik ik ook vaak om wraps mee te maken. Ideaal om mee te nemen als lunch. Heerlijk gevuld met salade, avocado en rode biet óf gegrilde seizoensgroenten. Ook heerlijk met kipfilet, taugé, broccoli, paprika en geroosterde sesamzaadjes. Het fijne is dat de wraps/pannenkoeken flexibel zijn en blijven, zodat het gemakkelijk op te vouwen is. Doe er een lekker pittige dip bij van sesamolie, rode peper en geraspte knoflook! Of eenvoudig, olijfolie met een kruidenmengsel zoals ras el hanout of five spices.
 

Variaties


In plaats van water kun je ook plantaardige melk gebruiken, zoals amandel-, haver of rijstemelk. Je voegt dan meer smaak toe, wat je overigens ook kunt doen door wat extra zoet toe te voegen van verse dadels. Doe alle ingrediënten dan in de blender, zodat je geen stukjes dadel in je beslag hebt, maar wel de zoetigheid proeft.

Kortom, tijd om een keer uit te proberen en je eigen versie te maken!