Ik heb al heel wat pesto’s gemaakt, maar nog geen pesto zonder zuivel (kaas) of noten. Tijd om daar eens mee te experimenteren! Het resultaat is een frisse boerenkoolpesto met basilicum, zonnebloempitten en flink wat knoflook. De knoflook kun je natuurlijk ook iets minderen;)

Flink wat groen


 
Een gevarieerd eetpatroon met flink wat groenten kan een uitdaging zijn. Vooral in de winterperiode ben je vaak aangewezen op de kolen en knollen. Met deze boerenkoolpesto krijg je toch wat groene bladgroenten binnen die je helpen om je lichaam te zuiveren. Varieer met de kruiden zoals peterselie en koriander voor wat smaakvariatie. Door de knoflook rauw te gebruiken profiteert je lichaam van de schimmelwerende en ontstekingsremmende werking. Bovendien geeft het flink wat pit aan de pesto!

Boerenkoolpesto waarbij?


 
Flatbread, wraps, geroosterde groenten, (linzen)pasta, soep, zelfgemaakte crackers, poffertjes, blini’s, quinoa….misschien weet je zelf nog iets? Maak bijvoorbeeld kleine hapjes van een plakje gestoomde zoete aardappel met boerenkoolpesto! Met zoveel variatie kun je gerust een flinke hoeveelheid maken. Dit recept is een voor een klein weckpotje van ca. 125 ml. Genoeg voor ongeveer 6 porties als beleg voor een wrap of een linke lepel in de soep.