Dit recept stond al een tijdje op mijn to-do lijstje. Ik was er nog niet helemaal uit welke smaak het moest gaan worden, maar met de verjaardag van mijn zoontje in aantocht was dat in no-time besloten. Hij is namelijk gek op bosbessen. En met alle gezonde ingrediënten erin mag je deze best als ontbijt eten!
Cheesecake mag je het eigenlijk niet noemen, want deze taart is gemaakt met geweekte cashewnoten. Het doet mij denken aan een kwarktaart.
Kwarktaart van vroeger
Maak jij ook wel eens kwarktaart? 5 jaar geleden maakte ik dat nog trouw met een kant-en-klare mix waar de hele familie dol op was. Maar ja, als je op de achterkant van de verpakking kijkt zie je al snel veel ingrediënten die niet meer in mijn voedingspatroon passen. Tijd voor een gezonde variant! Ik gebruik voor de vorm een muffinvorm, je kunt ook een andere bakvorm gebruiken en er dan bijvoorbeeld plakken of blokjes van snijden. Het recept is voldoende om 6 bakjes van de muffinvorm te vullen.
Als vervanger voor kwark gebruik ik geweekte cashewnoten. Door ze minimaal 4 uur te weken worden de cashewnoten heerlijk romig en in combinatie met kokosolie blijft de ‘cheesecake’ goed in vorm. Geef de cheesecake minimaal 2 uur de tijd om op te stijven in de koelkast, voor een grotere bakvorm minimaal 4 uur. Ideaal om een dag van te voren te maken.
Variantie
Je kunt zelf allerlei smaken verzinnen. Denk bijvoorbeeld aan mango, aardbei of frambozen.
Versier met vers fruit en kokosrasp of gebruik kokossnippers en gehakte nootjes. Voor welk feestje maak jij dit gebakje?