Er zijn van die periodes dat je heel veel te vieren hebt. Dit bosvruchtengebak past daar perfect bij. Bijkomend voordeel: geen suikerdip na het eten. Dit bosvruchtengebak is zo voedzaam dat je het zelfs als ontbijt kunt eten. Er zitten alleen natuurlijke suikers in van gedroogde abrikozen. Het recept is voor 6 kleine gebakjes, maar je kunt natuurlijk ook één grote springvorm bedekken met het mengsel. Houdt dan even de oven in de gaten voor de baktijd. Als de randen goudbruin zijn is je bodem klaar.
 

Oranje of bruine abrikozen?

Als je in de winkel op zoek gaat naar gedroogde abrikozen zie je vaak een oranje versie én een bruine versie. De oranje versie is bewerkt met sulfiet. Dat is een conserveermiddel waar je mogelijk een gevoelige reactie van krijgt, denk aan hartkloppingen, huiduitslag of vochtophopingen. Dus alhoewel de kleur natuurlijk oogt, abrikozen zijn immers ook oranje, in dit geval kun je beter gaan voor de bruine versie. Daar is niks aan toegevoegd, alleen het zonnetje heeft z’n werk gedaan.
 

Zomerfruit

In deze tijd staan de aardbeien weer in de schappen, straks kunnen we weer blauwe bessen en bramen plukken en iets later in het seizoen frambozen. Natuurlijk kun je dit gebak vullen met fruit wat je zelf lekker vindt! Varieer er lekker op los. Gebruik verschillende kleuren om het nog aantrekkelijker te maken. Mango en kiwi gaan bijvoorbeeld goed samen of aardbei en banaan. In de herfst en winter kun je hem vullen met gebakken appeltjes met kaneel of peertjes met vanille.
 

Krokante bodem

De bodem van dit gebak is lekker krokant door de havermout, pitten en zaden. Heb je kleine eters die liever een zachte hap willen? Vervang dan de abrikoos door een banaan. Je kunt er eventueel nog 100 ml water aan toevoegen zodat het beslag meer een cakebeslag wordt. Deze giet je dan in een springvorm en kun je na het bakken beleggen met vers fruit, vruchtenspread of deze hazelnootpasta.