Deze voedzame broccoli-kerriesoep tover je in een handomdraai op tafel en bevat alleen natuurlijke ingrediënten.
Broccoli-kerriesoep kun je prima in de koelkast 3 dagen bewaren. Daardoor hoef je je niet meer druk te maken over je lunch voor de volgende dag. In een weckpotje neem je het makkelijk mee naar je werk of een dagje uit.

De zuiverende werking van broccoli

Het seizoen van broccoli uit eigen land loopt van juni tot oktober. Dit is de perfecte tijd om er lekker van te genieten en deze broccoli-kerriesoep te maken. Koop jij je groenten ook biologisch? Beter voor het milieu en jezelf! Je lever hoeft de afvalstoffen van het gif niet te verwerken en kan zich lekker bezig houden met het zuiveren van je lijf. Daar is broccoli overigens heel geschikt voor.

Kruisbloemigen

Broccoli valt onder de kruisbloemigen, net als bloemkool en spruitjes bijvoorbeeld. Deze groenten bevatten o.a. glucosinolaten. Ze verwijderen kankerverwekkende stoffen uit cellen en ondersteunen bij het verminderen van maagzweer. Het aandeel glucosinolaten stijgt wanneer je groente snijdt of kauwt. Wil je hier op een simpele manier je voordeel mee doen? Maak een koolsalade. Bewaar deze het liefst eerst een dag in de koelkast voordat je hem eet. Lekker als voorgerecht. Dit bevordert ook nog eens de aanmaak van spijsverteringsenzymen. Win-win dus!

Kokosmelk als basis

Ik vind het zelf best een gedoe om bouillon te trekken. Soms gebruik ik een bouillonpoeder welke bestaat uit kruiden en zout en verder niks, maar de zoektocht in de supermarkt is soms lastig. Herken je dat? Voeg dan eens kruidenzout toe aan je soep of gebruik een plantaardige melk, zoals kokosmelk als basis. Net als bij deze broccoli-kerriesoep. Verse kruiden en groenten doen wonderen voor de smaak en met een beetje gedroogde specerijen geef je de groente een lekkere smaakkick. Niemand die dat bouillonnetje nog mist! Er staat een handig overzicht van groenten en de kruiden die daar heerlijk bij zijn op voedstapje.nl. Klik hier om deze in te zien.

Test het zelf : Ga jij de uitdaging aan?

Wat vind je lijf van deze verse broccoli-kerriesoep en hoeveel energie heb je nog na het eten van bliksoep? Probeer het eens uit! Eet de ene dag een soepje uit blik en de andere dag je eigengemaakte broccoli-kerriesoep. Welke verschillen voel je?
 
Kijk alleen maar eens naar het verschil in ingrediënten. De plantaardige (slechte) vetten uit de bliksoep heb jij in je soepje vervangen voor voedzaam kokosvet en de suikers (o.a. glucosestroop, maltodextrine en fructose) laat je lekker achterwege, want die zoete aardappel geeft je soep een heerlijke zoete smaak. En dan hebben we het nog niet gehad over die enorme dorst die je hebt na het eten van bliksoep want het bevat nogal wat zout om goed te blijven. Over de effecten van dorst (oftewel vochttekort) schreef ik al eens eerder een artikel, die je hier nog even rustig na kunt lezen.
 
En nu lekker de keuken in! Veel plezier met het maken van deze heerlijke maaltijdsoep.