Begin je dag goed met dit broccoli ontbijt! Deze broccoli pannenkoeken zijn een perfecte start van je dag. Je hebt gelijk een portie groenten binnen en bovendien houdt je lang een verzadigd gevoel. Met broccoli, ei en amandelmeel zet je in een handomdraai deze broccoli pannenkoeken op tafel. Het recept is voldoende voor twee personen. Om ze mooi rond te krijgen heb ik een serveerring in de koekenpan gezet en daar het beslag in gegoten. De serveerring haal je er direct af. Door de hitte stolt het ei en blijft de pannenkoek mooi in vorm.
Heb je geen serveerring? Schep dan met een eetlepel een schepje beslag in de pan.
 

Op smaak brengen met kruiden

Je kunt er ook verse kruiden aan toevoegen. In deze variant heb ik gekozen voor nootmuskaat omdat dit goed combineert met de broccoli. Maar denk ook eens aan kerrie, gember, koriander of komijn.
Geen amandelmeel in huis? Ook zonder smaken ze heerlijk! Voor wat extra stevigheid kun je ook boekweitmeel gebruiken. De pannenkoeken worden dan iets compacter. Experimenteren met andere melen kan natuurlijk ook. Kastanjemeel maakt de pannenkoeken iets zoeter, havermeel maakt ze smeuïger en linzenmeel maakt ze lekker voedzaam.
 

Als burger bij de avondmaaltijd

Dit recept is ook prima te gebruiken als aanvulling op je avondmaaltijd. Als broccoli-burgers serveer je ze met je favoriete groenten en zoete aardappelfriet. Of serveer er een salade bij voor een voedzame lunch! Je kunt er alle kanten mee op.
 

Pak groenten uit het seizoen

Varieer ook eens met andere groenten. Wortel en zoete aardappel maakt ze bijvoorbeeld een stuk zoeter. Verschillende groenten combineren kan ook. Zo kun je het recept zelf aanpassen binnen elk seizoen. En om het jezelf lekker makkelijk te maken: pak een kant-en-klaar groentemix uit de supermarkt, in de keukenmachine met de andere ingrediënten en je burgers zijn klaar om te bakken!