Dat superfood van eigen bodem kan komen zie je in dit soepje heel goed terug. Deze broccolisoep met kokosmelk en koriander is voedzaam, romig en fris. Broccoli zit bomvol antioxidanten die je weerstand verhogen. Broccoli en bleekselderij bevatten veel vezels waardoor je lang een verzadigd gevoel hebt.  Deze broccolisoep is heel makkelijk om te maken en staat binnen een half uur op tafel. Maak een extra grote pan vol en bewaar hem drie dagen in de koelkast.
 

Vervanging van bouillon

Veel soepen worden gemaakt met bouillon. Verse bouillon, van groenten of botten van vlees of gevogelte, heeft heel veel gezondheidsvoordelen. Het zit vol met vitaminen een mineralen om je gezondheid te ondersteunen. Maar helaas…de meeste soepen worden gemaakt met een bouillonblokje. De geconcentreerde fabrieksversie. Handig natuurlijk maar ook boordevol stoffen waar je lijf niet blij van wordt. Er zijn inmiddels kant-en-klare alternatieven die je gezondheid wél goed doen. Lees daarvoor goed op het etiket van welke producten de bouillon is gemaakt. Heel veel meer dan kruiden en specerijen is er niet nodig. Heb je niet zoveel zin om dat uit te zoeken dan kun je soep ook prima maken zonder bouillon. Zoals deze broccolisoep met kokosmelk en koriander. Groenten en verse kruiden geven namelijk ook heel veel smaak.
 

Smaakbommetje

Deze soep is lekker pittig door de gember. Je kunt met die hoeveelheid zelf spelen. Maak je de soep voor kinderen dan is deze hoeveelheid prima. Wil je wat extra pit dan kun je de hoeveelheid verhogen. Dat raad ik ook aan als je de soep de volgende dag eet. Of voeg wat Spaanse peper toe. Koriander is een smaak waar je van moet houden. Het is vrij krachtig. Weet je niet zeker of je gasten ervan houden? Serveer het dan apart of vervang het voor peterselie, een gangbaardere smaak.
 

Romige soep

Een romige soep kun je heel goed maken zonder kookroom. Kokosmelk is een perfecte vervanger daarvoor in deze broccolisoep. Ben je niet zo gek op de smaak van kokos? Dan kun je ook cashewnoten een uurtje laten wellen in koud water en die er doorheen mengen met de staafmixer. Voeg dan eventueel extra water toe. Tijd om aan de slag te gaan!