Yes! Hier is weer zo’n makkelijk recept waar je eindeloos mee kunt variëren, waar je niet over na hoeft te denken en geen lange lijstjes voor nodig hebt: bruine rijstpasta met tomatensaus en seizoensgroenten. Het enige wat je hoeft te doen is het één keer maken en dan weet jij de volgende keer in de supermarkt hoe je iets gezonds kunt kiezen: blikje tomatenpuree, gepelde tomaten, groenten en rijstpasta. Dat is de basis voor dit recept.  Na het eten van dit gerecht voor de zoveelste keer (staat bij ons bijna wekelijks op het menu) moest het er een keer van komen om het recept met jullie te delen.  Deze bruine rijstpasta met tomatensaus en seizoensgroenten is spaghetti nieuwe stijl! Een gezonde en voedzame variant op de witte spaghetti met kant-en-klare tomatensaus.
 

Supersnel

Naast dat het ontzettend lekker is, staat dit gerechtje ook nog eens binnen 20 minuten op tafel. En als je smokkelt met de groente en deze voorgesneden koopt dan lukt het in 13! Het leuke is dat je elk seizoen weer een andere pasta op tafel zet. Gebruik de groenten die voorradig zijn. In dit voorbeeld pak ik het recept voor de lente/zomer met prei, aubergine, courgette en paprika.  In de winter kun je bijvoorbeeld kiezen voor witte kool, wortelen en boerenkool. Welke groente je ook kiest, jij hebt weer een makkelijk recept waar je eindeloos mee kunt variëren.
 

Weg met geraffineerde koolhydraten

De witte spaghetti’s en pasta’s mogen de kast uit. Niet alleen zorgen ze voor een schommeling in je bloedsuikerspiegel (red. aanmaak insuline werkt onstekingsbevorderend), maar ook geven ze je maar een hele korte periode een verzadigd gevoel. Dat kan en moet anders als je graag wat kilo’s kwijt wilt of je lichaam rust wilt geven na een maaltijd, zodat je met een constant energieniveau de dag doorkomt.  Gelukkig zijn er inmiddels heel veel alternatieven zoals pasta op basis van bruine rijst, boekweit en pasta’s op basis van peulvruchten (linzen, kikkererwten). Wil je wel een uur in de keuken staan? Maak dan je pasta zelf van boekweitmeel of kikkererwtenmeel.
 

Een beetje voorraadkast

Voor dit recept voor bruine rijstpasta met tomatensaus en seizoensgroenten smokkel ik  wel een beetje, want zoals je misschien al wel gemerkt hebt ben ik van de snelle keuken.
Ik gebruik tomatenpuree en gepelde tomaten uit de voorraadkast. Ik heb dit altijd in huis zodat ik een makkelijke tomatensaus of soep kan maken als ik even geen tijd of inspiratie heb. Verder gebruik ik ui, gedroogde Italiaanse kruiden en knoflook om de saus op smaak te brengen.

Tijd om aan de slag te gaan. Heb je wat over? Eet de paste de volgende dag als lunch.