Tijd voor wat anders bij je groenten. Dat stuk vlees mag wel minder, want het is niet goed voor je gezondheid.  Sta je wel eens stil bij wat er in de pan achterblijft na het koken? Met name dierlijke producten laten nogal wat zichtbare ‘ schade’  achter. Een dikke laag vet die bij het afkoelen een witte aanslag in je pan geeft. Ze zijn letterlijk een  aanslag voor je bloedvaten, want de verzadigde vetten uit dierlijke producten blijven lekker plakken. Dat kan dus gezonder! Tenslotte willen we allemaal vitaal ouder worden. Vervang dus je portie vlees eens voor een vegetarische burger zoals deze burgers zwarte bonen-geitenkaas.
 

Smaakmakers

Deze zwarte bonenburger kun je zelf op smaak brengen met de kruiden die jij het lekkerst vindt. In dit recept heb ik gekozen voor oregano. Om de burger wat meer pit te geven kun je fijngehakte rode peper toevoegen. Als je niet zo’n fan bent van geitenkaas kun je ook voor een andere plakkerige kaassoort kiezen of gebruik een ei en boekweitmeel als bindmiddel en voeg extra kruiden toe als smaakmaker. Groenten doen het ook prima in deze burger zoals geraspte wortel, courgette, ui of kool.
 

Lunch of diner

Deze burgers zwarte bonen-geitenkaas zijn lekker als lunch en als hoofdgerecht met een groene salade of sperziebonen erbij. Je kunt dit gerecht ook maken zonder het gebruik van de keukenmachine door de ingrediënten fijn te snijden. De structuur van de burger wordt dan iets grover. Verpak hem met wat rode pesto in een wrap met een beetje sla en je hebt een luxe lunch morgen!