Het maken van een glutenvrije cake is echt niet moeilijk. Dit recept is daar weer het bewijs van. De basis voor de carobecake is zwarte bonen. In combinatie met kokosmeel, carobepoeder en gedroogd fruit krijg je een smeuïge cake die voedzaam is én goed is voor je lijf.  Perfect als ontbijt, lunch of tussendoortje.
 

Andere opties

Hij ziet eruit als een heerlijke chocoladecake en zo kun je hem ook maken. Vervang dan de carobe door cacao en voeg eventueel wat meer zoetmiddel toe (dadels of pruimen). Voeg er een frisse hint aan toe met partjes sinaasappel of verstop wat groenten zoals geraspte rode biet.
 

Wat kun je nog meer met carobe?

Ken je carobe? Dit is afkomstig van de johannesbroodboom. De peulen worden geroosterd en vermalen tot carobe. Ik heb het hier gebruikt als meel en smaakmaker, maar je kunt er ook plantaardige melk van maken. Gebruik 100 gram carobe op 1 liter water, laat het ca. 2 minuten doorkoken en afkoelen. Het is 3 dagen houdbaar in de koelkast.