Eet jij wel eens (bananen)brood of crackers en ben je op zoek naar een zoet, maar verantwoord, beleg? Zoek dan niet verder en maak deze chocolade hummus van adukibonen. Deze bonen worden in het buitenland veel gebruikt in zoet gebak. Ik maak er regelmatig deze carobecake mee, maar vanaf nu dus ook ‘chocolade’ hummus. Chocolade tussen haakjes want ik gebruik voor dit recept carobepoeder. Een verantwoord alternatief voor cacao. Wil je wel cacao gebruiken, voeg dan wat extra zoet toe om de hummus niet bitter te laten smaken.
 

Natuurlijk zoet

De choco hummus is gezoet met verse dadels. Je kunt ook een beetje honing (niet-vegan) of ahornsiroop toevoegen. Vanillepoeder geeft er nog wat extra smaak aan. Ik kook een flinke hoeveelheid adukibonen zodat ik gelijk een voorraad heb voor het maken van burgers.  Vergeet niet de bonen te weken en houd een ruime kooktijd aan, daardoor zijn ze beter verteerbaar.
 

Gezondheid

Wist je dat het combineren van peulvruchten en granen de beschikbaarheid van eiwit verhoogt van 30 naar 80 % ?
Eiwitten zijn de bouwstoffen voor je lichaam. Eiwitrijke producten zijn o.a. ei, vis, vlees, gevogelte, peulvruchten, noten, zaden en pitten. Probeer te variëren met dierlijke (40%) en plantaardige eiwitten (60%). Dit is niet alleen goed voor je lijf maar ook beter voor het milieu.