Het recept voor heerlijk gezonde choco-mango cupcakes gezoet met fruit. Om ze een beetje ‘op te leuken’ heb ik er wat chocolade en rode peper doorheen gedaan, maar zonder kan ook prima hoor! Als je wel kiest voor chocolade ga dan voor de meest pure vorm en kijk even bij de ingrediënten met welk zoetmiddel de chocolade gezoet is. Met deze choco-mango cupcakes heb je iets lekkers om je weekend mee in te luiden!
 

Natuurlijk zoet


Om de cupcakes luchtig te maken klop je de eieren er goed doorheen en kies je voor zuiveringszout met een beetje citroensap.  Heb je iets meer tijd en zin? Klop dan de eiwitten stijf, meng het eigeel met het beslag en schep als laatste de opgeklopte eiwitten er voorzichtig doorheen. De cupcakes zijn gezoet met fruit; banaan en mango. Ik heb ongeveer de helft van de mango apart gehouden en er blokjes van gesneden. Deze schep ik als laatste door het beslag, gelijk met de chocolade en rode peper.
 

Traktatie kids


Een uitdaging om gezond te trakteren?  Met deze cupcakes maak je kids heel blij! (laat eventueel wel de rode peper weg)
Een gezonde traktatie is vaak fruit, je kunt er de leukste dingen mee maken. Slangetjes van druiven of blauwe bessen, bloemen van cupcakevormpjes gevuld met fruit of dolfijnen van banaan, je komt van alles tegen. Hoe leuk is het om kinderen mee te geven dat het eten van cupcakes ook gezond kan zijn!?

Geniet ervan!