Gezellig he? Zo’n schaaltje chocolade kruidnoten op tafel. Je ziet ze in september al in de winkels liggen! Tijd voor een gezondere variant, want de meeste kruidnoten bevatten tarwe, geraffineerde suikers en geharde vetten. Daar wordt je lichaam niet blij van. Tijd dus om deze ingrediënten te vervangen.

Wat zit er in?

Deze chocolade kruidnoten zijn gemaakt met boekweitmeel, amandelmeel en havermeel. Als vet heb ik roomboter gebruikt, maar je kunt ook voor kokosolie kiezen. Zelf ben ik niet (meer) zo’n enorme zoetekauw, dit zul je misschien al wel gemerkt hebben in mijn recepten. Proef daarom zelf even van dit deeg voordat je ze in de oven doet. Voor mij zijn twee eetlepels honing voldoende.

Chocoladetip

Chocolade kun je makkelijk zelf maken door kokosolie of cacaoboter,cacao en een beetje ahornsiroop/honing naar smaak met elkaar te mengen. Hier staat het recept. Laat het even afkoelen zodat je een dikkere laag krijgt, of herhaal het onderdompelen gewoon nog een keertje.

Je kunt ook een reep chocolade in de winkel kopen natuurlijk. Een gezondere variant is de 92% van Vivani, gezoet met kokosbloesemsuiker. Waar ik in ieder geval altijd op let bij het kopen van chocolade is de volgorde van de ingrediënten. Een goede reep chocolade begint niet met suiker als ingrediënt! Het betekent namelijk dat van de chocoladereep de grootste hoeveelheid suiker is. Volgens mij kan dat niet de bedoeling zijn bij een chocoladereep;)

Dit recept kun je ook prima met kinderen maken, het kan geen kwaad als ze een beetje van het deeg snoepen. Veel plezier met bakken!