Fan van pure chocolade? Probeer deze chocoladetaart dan eens! Gemaakt met bruine bonen (die je niet meer herkent na het bakken) zomerfruit en fijngehakte hazelnoten. De taart heeft de structuur van een brownie. Het is een voedzaam stukje gebak dus pas je portie iets aan. Je kunt hem op allemaal verschillende manieren garneren, met vers fruit bijvoorbeeld, gehakte noten, kokoschips. Ik ben benieuwd wat jij ervan maakt!
 

Maak er zelf wat van!

Pas het recept zelf aan en ga met de seizoenen mee. Een paar tips:

  • Stoofpeertjes
  • Sinaasappel en walnoten
  • Vijgen en amandelen
  • Mint en citroen, gebruik honing in plaats van ahornsiroop
  • Voeg speculaaskruiden toe in de wintermaanden of stukjes zelfgemaakte kruidnoten tijdens de Sinterklaasperiode.

 

Zuivelvrij?

Wil je geen zuivel gebruiken, of kun je dit niet verdragen, vervang dan de roomboter door kokosolie of olijfolie.
Een scheutje olijfolie kun je ook prima na het bakken over de taart besprenkelen. We kregen dit als tip bij een olijfgaard in Kroatie en wat blijkt, echt heerlijk die pure chocolade en extra virgin olijfolie samen.
 

Bakvorm

Ik heb hem gebakken in een springvorm van 18 cm doorsnede. Je kunt ook prima een cakeblik gebruiken (baktijd met 5 min. verlengen) of muffinvormpjes. Geniet ervan!