Deze luchtige chocomuffins zijn gemaakt met kokosmeel. Een glutenvrije meelsoort die ook nog eens supervoedzaam is. Lekker als tussendoortje of als ontbijt. Let er wel op dat je genoeg vocht toevoegt. Kokosmeel werkt sterk absorberend. Je kunt kokosmeel daarom niet 1 op 1 vervangen in een ander recept.
 

Variaties

In deze tijd zijn de sinaasappels heerlijk! Zeker een goede combinatie met de cacao. Je kunt de sinaasappelsap ook vervangen voor water of plantaardige melk, amandelmelk bijvoorbeeld.
Varieer eens door er stukjes sinaasappel in mee te bakken of wat grof gehakte noten.
 

Gezondheid

Wist je dat kokosmeel een goede vezel is voor je darmen? De vezels nemen in je darmen vocht op waardoor de ontlasting soepel wordt. Een soepele ontlasting is belangrijk om de afvalstoffen je lichaam uit te krijgen.  Je vindt vezels met name terug in groente en fruit. Kokosmeel is daarop een goede aanvulling. Je kunt bijvoorbeeld bij het bakken van pannenkoeken een eetlepel kokosmeel toevoegen of gewoon deze heerlijke chocomuffins maken;)  Geniet ervan!