Zomer, zon, citroen. Onze zoon (2013) is gek op citroen. De schijfjes gaan er zonder ‘gekke bekken trekken’ in en als je vraagt wat hij wil drinken dan is het: citroenwater. Tijd om een lekker tussendoortje te maken mét de smaak van citroen: citroencake. Als basis heb ik het recept voor de vanillecake genomen.
 

Glutenvrije citroencake


Een basisrecept voor cake bevat bloem, eieren, suiker en boter. Na het proeven van deze cake maak je hem de volgende keer anders! De basis voor deze cake is witte bonen. In plaats van suiker gebruik ik gedroogd fruit (abrikozen) en honing. Pas het gebruik hiervan aan naar je eigen smaak. Door de eieren pas als laatste toe te voegen kun je nog even van het deeg snoepen om te proeven of het zoet genoeg is.
 

Combinaties citroen


Bessen, honing en munt combineren goed met citroen. Je kunt bijvoorbeeld een coulis maken van bessen. Verwarm op laag vuur in een steelpannetje rode en blauwe bessen. Laat het inkoken tot een saus en giet over de citroencake. Voeg eventueel munt toe of gebruik dit als garnering.  Bessen toevoegen aan het cakemengsel kan natuurlijk ook. Spatel de bessen door het deeg voordat deze de vorm in gaat.

Lekker als ontbijt, lunch of tussendoortje!