Nu de citrusvruchten op hun lekkerst zijn, gebruik ik ze volop in recepten. In deze citrussalade combineer ik sinaasappel, grapefruit en citroen met rode bietjes, salade en walnoten.  Kleurrijk en lekker!
 

Smaakcombi’s

Rode bieten zijn het hele jaar verkrijgbaar. Ze worden geoogst in de periode van juni t/m november en kunnen daarna nog lange tijd bewaard blijven, door ze in te kuilen bijvoorbeeld. Wist je dat je de aardse smaak van rode biet kunt benadrukken door het toevoegen van bosui, gember, komijn, noten of paddenstoelen? Om het een frisse smaak mee te geven voeg je er appel, citrus, munt of tijm aan toe.
 

Bereiding

De hoeveelheid van dit recept is afgestemd op lunch. Deze salade kun je ook prima als voorgerecht serveren. Bepaal zelf de gewenste gaarheid van de bietjes. De kook- of stoomtijd is sterk afhankelijk van de grootte en je eigen voorkeur. Ik laat ze ca. 30 minuten in de stoomoven beetgaar stomen in hun schil. Daarna schil ik ze en snij de bietjes in zo dun mogelijke plakken. Veel plezier met koken!