Vanaf november is de cranberry weer volop verkrijgbaar. Dit superbesje heeft een uitgesproken smaak. Als tegenhanger hiervan heb ik hem gecombineerd met peer in dit cranberry-peer gebakje. Door beide ingrediënten ca. 8 minuten op laag vuur te laten sudderen lopen de smaken goed in elkaar over. Voor de cranberry is koken een must! Je kunt ze niet rauw eten.
 

Suggesties voor de bodem

De bodem van dit gebakje is gemaakt van koekkruimels (ik heb hiervoor het recept van de havermoutkoeken gebruikt met speculaaskruiden, maar dan zonder chocolade). Je kunt hier kiezen voor elk gewenst recept van koekjes.  Ook zijn noten een gezonde basis voor dit gebakje. Combineer het met gedroogd fruit, zoals in dit recept.
 

Ondersteuning voor je blaas

Wist je dat de suikers in cranberry ervoor zorgen dat bacteriën zich niet aan de blaaswand hechten? Daarmee help je je blaas schoon te houden en een ontsteking voorkomen. Een goede reden om dit besje wat vaker te eten.
 

Hoe creatief ben jij?

Met dit basisrecept kun je alle kanten op. Gebruik fruit uit het seizoen of probeer het eens te maken met verschillende soorten groenten. Je kunt het fruit in kleine stukjes laten, zoals ik hier heb gedaan, of pureren.  Veel plezier met maken!