Easy peasy om dit te maken. De kabeljauw is met een paar minuten gaar gestoomd in kokosmelk en met slechts 3 specerijen heb je de smaak van curry te pakken. Ik maak deze curry kabeljauw regelmatig met de ingrediënten die nog in de (koel)kast liggen.
 

Goede opname eiwitten


Eiwitten zijn de macronutriënten die zorgen voor de opbouw en het herstel van je lichaam. Met name na een fysieke inspanning zoals sporten dus erg belangrijk! Om te zorgen dat je lichaam de eiwitten goed opneemt kun je deze het beste combineren met veel groenten. Voeg je er bijvoorbeeld granen aan toe (zoals zilvervliesrijst of gierst) dan werkt dit belemmerend voor de opname. Voor de vertering van koolhydraten zijn andere enzymen nodig. Deze enzymen neutraliseren elkaar. Splits daarom altijd de koolhydraten en eiwitten in een maaltijd.
 

Tips vervanging koolhydraten


Om de koolhydraten te vervangen in een eiwitrijke maaltijd kun je in plaats van zilvervliesrijst kiezen voor bloemkool- of broccolirijst. Kies groentenpasta (courgette, knolselderij of wortel) in plaats van tarwepasta en vervang gebakken krieltjes voor gebakken radijsjes. Kun je dan helemaal geen koolhydraten meer eten? Ja natuurlijk wel! Combineer deze ook altijd met groenten en eet het liefst ’s morgens een koolhydraatrijke maaltijd. Je lichaam weet er op een nuchtere maag wel raad mee.