Wil je je dreumes graag een verantwoord tussendoortje voorschotelen maar heb je geen idee wat? Met deze voedzame dreumesmuffin krijgt je kleine gelijk een portie groente en eiwitten binnen.
 

Verantwoord tussendoortje / lunch / ontbijt

Onze kleine meid is net 1 jaar geworden en smult ervan. Ik was op zoek naar een verantwoord tussendoortje/lunch om mee te nemen naar het kinderdagverblijf als vervanger van brood. Voorheen waren het bietjes, maar nu ze doorkrijgt dat de andere kinderen brood eten is het lastig om daar nog enthousiast van te worden. Op zoek naar een alternatief dus en gelukkig is deze dreumesmuffin een groot succes. Stiekem eten wij hem zelf ook heel graag als ontbijt, lunch of tussendoortje. Ook onze kids van 3 en 8 zijn er dol op. Warm zijn ze helemaal verrukkelijk. Maak ze in het weekend en je hebt doordeweeks een gezonde snack voor het grijpen. De muffins kun je drie dagen in de koelkast bewaren of vries ze in.
 

Hallo flinke portie groente

Het is een variant op deze kruidcake met pastinaak.  Ik heb alle suikers eruit gehaald en de kruiden aangepast. Ondanks dat het recept voor de kruidcake met pastinaak is gemaakt met kokosbloesemsuiker (ongeraffineerd), probeer ik het zo lang mogelijk uit te stellen om te wennen aan een (te) zoete smaak. Gelukkig zijn er heel veel groenten die minder zoet zijn, maar wel een heerlijke smaak geven aan de muffin of cake. Bijkomend voordeel is dat je kleine gelijk de nodige vitaminen en mineralen binnenkrijgt.
 
Dit recept is met pastinaak maar je kunt hem ook prima met wortel, zoete aardappel of pompoen maken. Experimenteer er lekker op los! Een basisreceptje heb je bij deze. Ook met de kruiden kun je lekker variëren. Voeg niet teveel toe om de darmpjes er rustig aan te laten wennen. Ik heb het recept gemaakt in muffinvormpjes maar je kunt ook prima een cakevorm of taartvorm gebruiken.