Nadat onze zoon (3) gisteren in het restaurant een lading smoothies zag staan is hij helemaal verkocht. Al die kleuren en ook nog een rietje in het glas! Feest voor hem en daar speel ik natuurlijk maar al te graag op in. Het resultaat? Deze recepten voor drie gewaagde smoothies.
 

Funshoppen


Eerst even shoppen voordat we het kunnen maken. Hij mocht zelf de ingrediënten uitzoeken. Het werden (voor mij niet verrassend) frambozen en bramen uit de diepvries. Vraag me niet waarom, maar van de verse wil hij niets weten ;) Hij wilde ook graag een beetje yoghurt erin, het liefst frambozen vanwege de roze kleur, maar hij vond het ook wel een goed idee om ‘gewone’ geitenyoghurt mee te nemen en zélf frambozenyoghurt te maken. (deze mama blij, al die toevoegingen zijn helemaal niet nodig!)
 

Gekke combinaties?


Oke, alle ingrediënten op het aanrecht. En nu? Even bij elkaar leggen wat goed past. Meneer dacht daar iets anders over en begon gelijk met schuiven. Het resultaat? Deze drie ‘gewaagde’ smoothies! En ja, ook bij hem zijn ze er allemaal in gegaan, zélfs de versie met rode peper!

  • Frambozen, kokosmelk en pure chocolade
  • Bramen, geitenyoghurt en vanille
  • Mango, banaan en rode peper

 

Zelf doen!


Het leuke van deze recepten is dat het allemaal niet zo precies hoeft. Ik gebruik gewoon een koffiekopje als maatbeker. Als je de hoeveelheden wilt aanpassen voor een stevig ontbijt bijvoorbeeld, gebruik dan een grotere mok. En proef áltijd! Wat ik lekker vind hoef jij natuurlijk niet lekker te vinden. Voeg er wat extra zoet aan toe met meer fruit óf een scheutje honing, wat extra pit met limoensap óf gember.

Deel je zelf nog een leuk recept die ik kan proberen?