Witte bonen, een perfecte basis voor een stevige cake. Voor dit recept heb je weinig ingrediënten nodig en deze eiwitrijke honing-citroencake met sesam staat, met hulp van een blender of keukenmachine, in een handomdraai op tafel.
 

Stevige basis


Bonen zijn een stevige basis voor je cake. Ik gebruik altijd ongeraffineerde producten zodat de cake lekker voedzaam is en je met een klein stukje al voldaan bent. Het vergt wel wat voorbereiding als je gedroogde bonen weekt en zelf kookt. (de voorbereidingstijd in dit recept is zonder het weken en koken) Voorgekookte bonen zijn een prima alternatief. Kijk dan wel even of er geen onnodige toevoegingen zijn.
 

Eiwitrijke cake


Dit is een eiwitrijke cake en dus zeker passend in je sportieve leven. Opbouwende voeding geeft je weer een boost om te herstellen en vooruitgang te boeken. De honing-citroencake is lekker als tussendoortje en makkelijk mee te nemen voor onderweg. Je maakt kids er ook blij mee! En vergeet niet het recept passend te maken bij je eigen smaak!  Voeg eventueel wat meer zoet (honing) of zuur (citroensap) toe.
 

Baktijd


Ik heb een ronde bakvorm van 22 cm doorsnede gebruikt. Daar is de baktijd op van toepassing. Kies je voor een cakevorm of een grotere/kleinere taartvorm? Controleer dan na 20 minuten de gaarheid en herhaal dit elke 5 tot 10 minuten.

Veel plezier met bakken en eet smakelijk voor straks!