Deze koekjes gemaakt met gedroogde abrikoos, tahin, noten, zaden en pitten is een ideaal tussendoortje voor wat extra energie. Je hebt binnen 10 minuten 10 koekjes op tafel staan. Lekker snel dus en je hebt hiervoor geen oven nodig.  Ik vind het lekker om de noten, zaden, pitten en havermout even in de koekenpan te roosteren. De smaken komen dan beter uit. Heb je hier de tijd niet voor dan is dit geen enkel probleem en kun je die stap achterwege laten.
 

Gezondheid

Dit koekje is een magnesiumbommetje met de abrikozen, tahin en zonnebloempitten. Magnesium is (samen met calcium) nodig voor je botopbouw, energieproductie en het functioneren van je zenuwen en spieren. Wist je dat bij stress veel magnesium je lichaam verlaat? Met dit koekje vul je de hoeveelheid aan. Magnesium werkt ook ondersteunend bij krampen, zoals menstruatie, maag, of beenkrampen.
 
De tahin is pasta gemaakt van sesamzaadjes. Je kunt het zelf maken door sesamzaadjes in de keukenmachine te laten draaien, maar het is ook kant-en-klaar verkrijgbaar in de supermarkt. Kijk wel altijd even op het etiket of er geen overbodige hulpstoffen aan toe zijn gevoegd.
 
Genoeg gekletst;) Tijd om ze te maken!