Met een paar ingrediënten maak je van rode kool een feestelijk gerecht. Dit recept is met appel, cranberry en kaneel. Je kunt er nog rozijnen aan toevoegen om het iets zoeter te maken. Niet vegetarisch? Serveer met gehakt(balletjes).
Met een paar ingrediënten maak je van rode kool een feestelijk gerecht. Dit recept is met appel, cranberry en kaneel. Je kunt er nog rozijnen aan toevoegen om het iets zoeter te maken. Niet vegetarisch? Serveer met gehakt(balletjes).
Verwarm (kokos)olie in een koekenpan en fruit de ui aan met de kaneel. Voeg de gesneden rode kool toe. Giet 200 ml water over de rode kool en doe een deksel op de pan.
Voeg na 5 minuten de cranberry’s toe. Laat de rode kool met cranberry’s ca. 15 minuten stomen. De rode kool is dan nog knapperig. (stoom langer als je het liever doorgekookt hebt).
Voeg 5 minuten voor het einde de appel en eventueel de rozijnen toe. Eet smakelijk!