Dit is toch wel het ultime toetje! Kokosyoghurt is een beetje vettig van smaak en juist daarom gaat de limoen er supergoed bij. Door deze twee te combineren krijg je een heerlijk frisse frozen yoghurt. Je kunt het in een cakeblik maken en er repen van snijden of brokken (zie foto), maar ook in een minicupcakevorm of bonbonvorm gaat het prima. Deze frozen kokosyoghurt met limoen, honing en hazelnoten kost je bovendien maar 15 minuten van je tijd.
 

Verantwoord toetje


Het valt niet mee om een verantwoord toetje te vinden. Dierlijke zuivel is zwaar verteerbaar en om eerlijk te zijn reageren mijn darmen daar ook niet optimaal op. Fruit is daarentegen licht verteerbaar en geen verstandige keuze na een maaltijd. Zeker niet wanneer je een eiwitrijke maaltijd hebt genuttigd (vlees, vis, ei, noten) De suikers in het fruit verteren namelijk sneller dan de eiwitten waardoor deze gaan gisten. Het resultaat kan een opgeblazen gevoel zijn of gasvorming in je darmen. Wij eten eigenlijk nooit meer iets na het eten, met als uitzondering een blokje pure chocolade bij de thee.
Ben je echt een voorstander van een toetje? Kijk dan eens hoe je lichaam reageert op deze frozen yoghurt.
 

Zuurpruim


Dit dessert of tussendoortje is echt voor zuurpruimen;) De limoen is duidelijk aanwezig. Ben je meer een zoetekauw? Voeg dan wat extra honing toe of varieer met andere smaken zoals bosbessen of frambozen. Chocolade gaat ook erg goed met kokosyoghurt! Een blokje extra puur (92%) op z’n tijd kan heel goed. Veel plezier met maken!