Dit recept laat zien dat je met weinig ingrediënten een heerlijk taartje kan maken zonder oven. Je hebt aan dadels, pecannoten en kokosolie genoeg, maar om het fruitgebakje een smaaktwist te geven heb ik er kaneel aan toegevoegd.
 
Verwarm eventueel de pecannoten even op laag vuur in een droge koekenpan. De smaak komt dan extra goed tot zijn recht.

 

Formaat

De bodem heb ik gemaakt in een minibakvorm. Omdat je kokosolie gebruikt bij de dadels en pecannoten heb je geen papieren vormpjes nodig. Je kunt de bakvorm eventueel nog even invetten met wat gesmolten kokosolie. Na het opstijven in de koelkast kun je ze voorzichtig met een mesje eruit ‘steken’. Het recept is voldoende voor 12 minigebakjes. Je kunt er ook voor kiezen om een standaard muffinbakvorm te gebruiken. Verdubbel dan het recept.
 

Variaties

Om het gebakje te vullen kies ik voor seizoensfruit, in dit geval de zomer met bosbessen, aardbeien en meloen. In de wintermaanden kun je gaan voor stukjes peer met vanille bijvoorbeeld, of appel met kaneel.

Kies elke willekeurige notensoort en gedroogd fruit. Bijvoorbeeld amandelen en abrikozen, amandelen en dadels, walnoten en rozijnen of pecannoten en cranberry’s.

Wil je iets knapperigs? Hak wat noten en strooi erover, of leg onder het fruit.

Experimenteer er op los! Laat je even weten welke combi je hebt bedacht?