Dit is een pittige gember-pompoensoep met sesamkoekjes die zowel koud als warm lekker is. Met winters weer buiten is deze pompoensoep een heerlijk opwarmertje! Gember geeft pit aan de soep dus als je daar niet zo gek op bent dan kun je de hoeveelheid verminderen of de gember helemaal weglaten. Wist je dat knoflook en gember ontstekingsremmend werken? Dat is een mooi opstekertje in deze tijd! De gember-pompoensoep met sesamkoekjes is eenvoudig om te maken. Met een handjevol ingrediënten heb je dit recept zo op tafel staan.
 

Flespompoen


Je hebt allerlei verschillende soorten pompoen maar de meest handzame vind ik toch wel de flespompoen. Kook hem in kleine stukken en je hebt binnen een kwartier deze soep op tafel staan.De soep maak je eenvoudig glad in een hittebestendige blender of met een staafmixer. Je kunt hem uiteraard ook iets grover laten voor meer textuur of verse groenten eraan toevoegen, zoals tomaat, prei of paprika. Pompoen is een echte herfstgroente. Na een lekkere wandeling staat deze dan ook regelmatig bij ons op het menu. Ook als tussendoortje in plaats van cup-a-soep of een koekje is dit een verantwoorde keuze. Dankzij de zoete smaak, zijn de kids ook enthousiast. Na een dagje school vul je zo simpel de buikjes tot het avondeten. Heb je nog een restje over? Dan kun je deze invriezen of ca. 3 dagen in de koelkast bewaren.
 

Sesamkoekjes


Zelf sesamkoekjes maken is een fluitje van een cent. De sesamkoekjes zijn gekruid met Garam Masala, een smaak die goed past bij pompoen. De sesamkoekjes zijn ook heerlijk als cracker met een topping of met een dip van olijfolie, knoflook en verse kruiden zoals koriander.

Wanneer zet jij deze gember-pompoensoep met sesamkoekjes op tafel?
Tijdens de feestdagen kun je hem in kleine glaasjes serveren. Het staat niet alleen gezellig maar brengt ook kleur op tafel. Lekker in combinatie met deze kruidcake met pastinaak.
Je kunt dit recept ook gebruiken om een pompoensmoothie te maken. Laat dan de ui, knoflook en bosui weg.