Vind jij het ook zo leuk om met sinterklaas iets extra’s te doen? Verras je kids, liefde en/of jezelf op deze gevulde speculaas pannenkoeken. In dit recept heb ik gekozen voor een vulling met amandelspijs, maar je kunt natuurlijk elke denkbare vulling gebruiken. Chocoladepasta, vers fruit, kwark…. misschien heb je zelf nog wel een idee. Ik heb er nog wat verse cranberry’s bij gedaan. (wel even koken in een laagje water anders zijn ze giftig!)

Zelf amandelspijs maken

De amandelspijs maak je eenvoudig zelf met een keukenmachine. Maal de amandelen met een eetlepel honing tot een samenhangend mengsel. Meng niet te lang door want dan heb je amandelpasta (alhoewel dat ook heel lekker is;)). Eenvoudig toch? En dat zonder geraffineerde suikers! Wil je een iets luxere versie, kijk dan eens bij dit recept voor gevulde speculaas.

De zak van Sinterklaas

Ook met pannenkoeken kun je alle kanten op. Gebruik in plaats van boekweitmeel ook eens kikkererwtenmeel of vervang de helft voor amandelmeel. De zakjes worden het mooist als je de pannenkoek zo dun mogelijk maakt. Door 2 eieren aan het beslag toe te voegen krijgt hij de juiste stevigheid. Laat ze na het bakken een minuutje liggen zodat de ergste hitte ervan af is. Schep er een eetlepel amandelspijs op. Pak de randen en vorm in plooien een zakje waar je een lint omheen knoopt. Klaar is je gevulde speculaaspannenkoek!