Het recept voor deze gevulde speculaas is wat mij betreft echt een winnaar! Makkelijk om te maken en je hebt geen oven nodig. De donkere laag is gemaakt met gemengde noten (hazelnoten, walnoten, amandelen en cashewnoten) en de tussenlaag met geblancheerde amandelen. Door te kiezen voor geblancheerde amandelen, maalt de keukenmachine dit met gemak in een lekker spijs.
 

Nuts about nuts

Noten bevatten gezonde vetten, eiwitten en mineralen. Een handje per dag is de aanbevolen hoeveelheid om je gezondheid te ondersteunen (mits je geen allergie hebt natuurlijk). Kijk altijd goed naar de reactie van je eigen lichaam. Als dit niet direct merkbaar is kun je noten een aantal weken uit je voedingspatroon halen. Na twee weken eet je weer een handje en kijk je hoe je lichaam daarop reageert. Let ook op signalen zoals vermoeidheid. Reageer je wel goed op noten? Dan is het een prima aanvulling op de maaltijd. Gebruik bijvoorbeeld walnoten bij een maaltijd met rode bieten of cashewnoten bij een oosters gerecht. Kun je het snacken niet laten? Een handje noten stilt je trek langer dan een koekje;)
 

Raw

Alle ingrediënten in pure vorm gebruiken. Dat is toch heerlijk!? Soms reageren je darmen niet zo fijn op baksels uit de oven. Dat je ook zonder oven lekkere tussendoortjes kunt maken laat deze versie van de gevulde speculaas zien. Wil je er een extra twist aan geven? Voeg wat sinaasappelrasp toe aan het donkere deeg. Veel plezier met maken!