Als je snel iets lekkers in elkaar wilt zetten dan is deze gierst-andijviesalade een aanrader. Andijvie is nu het lekkerst! Volop in het seizoen en ook goed te combineren met o.a. tomaat, zeewier, noten en paddenstoelen. Voor dit recept komen de meeste smaakmakers uit de voorraadkast. Ik gebruik zongedroogde tomaten, die ik 10 minuten laat weken en afspoel, olijven en bleekselderij.
 

Ken je gierst al?


Gierst is een glutenvrije graansoort. Het lijkt, wat betreft smaak en structuur, een beetje op couscous. Ideaal voor in salades die je makkelijk mee kunt nemen, want gierst smaakt ook koud erg lekker. Kook de gierst eventueel een dag van te voren en bewaar het in de koelkast. De volgende morgen stel je dan binnen 10 minuten je lunch samen.
 

Variaties


Neem als basis de gierst en andijvie en kijk wat je nog in de (koel)kast hebt liggen. Neem er bijvoorbeeld een gekookt eitje bij, stukjes sinaasappel, kappertjes of wat stukjes kipfilet.  Een andere dressing kun je er ook nog bij verzinnen door bijvoorbeeld een scheutje honing toe te voegen of een mespuntje mosterd. Ik ben benieuwd wat je ervan maakt!