Hét recept voor een heerlijk glutenvrij flatbread gemaakt van kikkererwtenmeel, water, olijfolie, bakpoeder en een snufje zout. Het voordeel van dit brood is dat je het gewoon in de koekenpan bakt, ongeveer 4 minuten aan elke kant op laag vuur. Het deeg moet wel minstens een half uurtje staan voordat je er flatbread van maakt. Dit komt niet alleen de smaak en verteerbaarheid van het kikkererwtenmeel ten goede, maar ook de werking van het bakpoeder. Het recept voor dit glutenvrije flatbread met boerenkoolpesto is ruim voldoende voor een lunch voor twee personen.
 

Topping


Je kunt het brood serveren met van alles en nog wat. Denk aan hummus, olijfolie, avocado en limoendip of zelfs homemade chocoladepasta.  Deze keer heb ik er een uitgebreide versie van gemaakt die perfect is voor de lunch! Flink wat groenten erop en een dikke laag boerenkoolpesto. Daar kom je de middag wel mee door.
 

Variaties


Dit glutenvrije flatbread kun je ook maken met andere soorten meel, zoals boekweitmeel, kastanjemeel of teffmeel. Meerdere meelsoorten combineren werkt ook prima! Maak je een versie van kastanjemeel? Probeer dan eens een topping van pompoenspread en geitenkaas. Pompoenspread maak je eenvoudig zelf door pompoenblokjes gaar te stomen/koken en te pureren. Voeg als smaakmaker bijvoorbeeld gember en knoflook toe. Je hebt dan weer een totaal andere versie! Zo kun je voor alle seizoenen wel een feestelijke versie bedenken. Laat je even weten wat je favoriet is?