Fleurig, lekker én gezond! Als je hem maakt met voedzame ingrediënten dan;) Met smoothies kun je de lekkere trek even stillen en daarmee voorkom je dat je grijpt naar kant-en-klare koekjes of mueslirepen. Deze lijken soms heel gezond, als je de kreten op de verpakking leest, maar bevatten vaak veel suikers of zoetstoffen. Al bij 40 gram suikers per dag ondermijn je je gezondheid. Tijd dus om zelf de regie te nemen en iets lekkers te maken: een groene smoothiebowl!
 

Smaken en kleuren


Smoothies zijn wat mij betreft echt voor de zomer. Zeg nu zelf, een smoothiebowl met rode kool of spruitjes klinkt niet echt aantrekkelijk. In het voorjaar is er weer volop bladgroen en zacht fruit. Experimenteer er maar op los! Vergeet niet wat groenten toe te voegen, daarmee krijg je een mooie kleur én flink wat vitaminen en mineralen. Groenten zijn ook nog eens een stuk goedkoper dan fruit. Breng je smoothiebowl extra op smaak met verse kruiden zoals basilicum, munt, koriander en peterselie. Met bladgroen krijg je een mooie groene kleur, een oranje smoothiebowl krijg je met mango en wortelen en een gele bowl kun je maken met perziken/abrikozen of door het toevoegen van verse kurkuma.
 

Goed kauwen


Om te voorkomen dat de smoothiebowl als een golf in je maag terecht komt kun je er iets knapperigs aan toevoegen. Daardoor vergeet je niet om goed te kauwen. Hier een paar tips:  gehakte nootjes, pompoenpitten, sesamzaadjes, stukjes fruit, kasha (geroosterde boekweitkorrels) of kokoschips.
 

Plaatje


En tot slot, maak er een plaatje van! Ik geniet er altijd meer van als het er lekker uit ziet, jij ook?
Versier je bowl met de ingrediënten waarmee je de smoothie hebt gemaakt óf ingrediënten die iets toevoegen aan de smaak of kleur. Ik ben heel benieuwd wat het geworden is, tag je voedstapje in je post?