Eigenlijk hoort groente centraal te staan bij elke maaltijd. Het bevat vitaminen, mineralen en fytonutriënten die ervoor zorgen dat je lichaam goed z’n werk doet. Het is ongelofelijk hoeveel processen zich afspelen in je lichaam en hoe deze met elkaar in verbinding staan. Wist je bijvoorbeeld dat je darmen een grote rol spelen bij gezondheidsklachten zoals eczeem en astma?
 

Disbalans

Bij een disbalans in je darmen kan je lichaam niet optimaal profiteren van de vitaminen en mineralen, met gezondheidsklachten als gevolg. Een disbalans kan verschillende oorzaken hebben, zoals teveel verzurende voeding (kant-en-klare producten waar verzadigd vet, suiker en tarwe in zit; zoals koek, frisdranken, brood) , stress of te weinig gezonde vetten.  Niet voor niks wordt er vaak gezegd dat je darmen invloed hebben op je weerstand. Zij zorgen er onder andere voor dat de voedingsstoffen worden opgenomen.
 

Gezondheid

Om je darmen in balans te houden, of weer in balans te brengen,  is het raadzaam om verzurende voeding te beperken en veel groenten te eten. Deze groentesoep is een echte maaltijdsoep die je als avondeten, lunch of ontbijt kunt nemen. Kijk wat je nog in de (koel)kast hebt liggen aan groenten en maak je eigen versie!