Dat een appelflap ook gezond kan zijn bewijst dit recept. Deze hartige appelflap is ideaal als tussendoortje en lekker als hapje bij de borrel. Voor het deeg gebruik ik een simpel pastadeeg. Dat wil zeggen 100 gram meel, een snufje zout, en een ei. In dit recept gebruik ik kikkererwtenmeel. Als je gaat voor een zoete vulling, met appel en rozijnen bijvoorbeeld, dan kun je boekweitmeel gebruiken.
 

Smakelijk deeg

Om het deeg op smaak te brengen kun je kruiden, specerijen of zoetmiddel toevoegen. Stem wat je gebruikt af op de vulling. Voor dit recept vindt ik dat niet nodig, maar kijk vooral naar wat je zelf lekker vindt! Wat kaneel of komijn combineert goed met deze vulling.

Het deeg rol je uit met een pastamachine (tot ca. stand 5), of met een deegroller zo dun mogelijk.
 

Tips voor een vulling

Ga je voor vlees? Vul ze dan met gehakt, zuurkool en gedroogde cranberry’s. Een veganistische variant maak je door het ei in het pastadeeg te vervangen voor water, voeg een scheutje olijfolie toe. Laat het bestrijken van de flappen weg en gebruik water om het deeg aan elkaar te plakken. Als vulling kun je bijvoorbeeld kiezen voor courgette en aubergine met een beetje tomatenpuree.

Wat maak jij ervan?