Gek op pannenkoeken? Ik eet ze regelmatig en om niet in een sleur te raken verzin ik telkens een nieuwe variant. Dat je groenten heel goed kunt verwerken in een pannenkoek is geen verrassing meer. Nu rabarber weer in het seizoen is (mei t/m juli) werd het dus tijd voor een pannenkoek met rabarber. Amandel en rabarber is heel erg lekker samen, vandaar deze haver-amandel pannenkoeken.
 

Variaties pannenkoeken

Er zijn zoveel lekkere alternatieven voor tarwemeel! Tarwe geeft flinke schommelingen in je bloedsuikerspiegel. Om de pieken in toom te houden produceert je lichaam het hormoon insuline. Naast de dips die je daarvan merkt (een flinke daling van je bloedsuikerspiegel) werkt een teveel daarvan onstekingen in de hand. Door je bloedsuikerspiegel stabiel te houden, ondersteun je je gezondheid.  Een paar voorbeelden van vervangende meelsoorten die minder schommelingen geven: amandelmeel, havermeel, quinoameel, teffmeel, kikkererwtenmeel, boekweitmeel en hazelnootmeel. Experimenteer er maar op los!
 

Rabarbercompote

Om toch een beetje groente toe te voegen, en veel smaak natuurlijk, maak ik een topping voor de pannenkoek van rabarber. Klik hier voor het recept van de rabarbercompote met aardbei. Rabarber is ook heel lekker met sinaasappel. Kook of stoom hiervoor ca. 4 stengels rabarber (in halve maantjes gesneden) met de partjes en het sap van één sinaasappel ca. 20 minuten. Het is klaar als de sap iets is ingekookt en de rabarber lekker zacht is geworden. Serveer er eventueel een beetje honing bij om het wat zoeter te maken.