Dit smeuïge haverbrood kan goed als ontbijt, tussendoortje of lunch. Lekker om mee te nemen naar de picknick, een dagje uit óf wanneer je onderweg bent naar je vakantiebestemming. Hij staat binnen 10 minuten in de oven en dan hoef je alleen nog maar te wachten terwijl je huis superlekker ruikt!
 

Natuurlijk zoet als traktatie


Het brood is lekker van structuur door de banaan en het amandelmeel. Als je niet zo’n fan bent van cranberry’s óf je wilt het brood iets zoeter, voeg dan wat ander gedroogd fruit toe zoals dadels, abrikozen of rozijnen. Bak er heerlijke muffins van voor de kids óf laat ze het brood versieren met geklopt kokosroom en vers fruit.
 

Over havermout


Havermout is van nature glutenvrij. Toch is niet alle haver gegarandeerd vrij van gluten. Er kan namelijk via kruisbesmetting van tarwe toch gluten in de haver terechtkomen. Ben je glutenintolerant? Kies dan altijd voor havermout met het glutenvrij keurmerk.  Havermout is onder andere gezond vanwege de vezels, die spelen een belangrijke rol in je stoelgang. Wist je dat je stoelgang oké is als je gemakkelijk naar de wc kunt en je geen wc papier nodig hebt om je billen schoon te krijgen? Klinkt perfect! Tijd dus om ermee aan de slag te gaan. Lekker vers eten met veel groenten en af en toe havermout dus;)