Kruidnoten zijn een perfect voorbeeld van een dosis verzadigde vetten, suikers en tarwe. Dat allemaal in 1 ‘koekje’  maakt het toch wel erg aantrekkelijk om er direct een hele zak van leeg te eten. Immers je lijf vraagt erom! Met een paar aanpassingen en wat werk (dat dan weer wel) kun je er een verantwoorder tussendoortje van maken, namelijk deze haverkruidnoten. Als je kinderhandjes hebt om te helpen is de klus zo gepiept.
 

Ongeraffineerde producten

Voor het maken van deze haverkruidnoten gebruik ik ongeraffineerde producten. Dat wil zeggen dat het verwerkingsproces niet alle voedingsstoffen uit de ingrediënten heeft gehaald, maar deze er nog voor een groot gedeelte inzitten. Ongeraffineerde producten voorkomen de snelle schommelingen in je bloedsuikerspiegel. Ze geven je langer een verzadigd gevoel. Deze haverkruidnoten zijn bovendien vrij van tarwe. Let op! Heb je een gluten-allergie kies dan voor gecertificeerde haver.
 

Natuurlijke zoetmiddelen

Deze kruidnootjes zijn gezoet met kokosbloesemsuiker. Hier heb ik voor gekozen, omdat je dan wel de knapperigste kruidnoten krijgt. Natuurlijk kun je het ook vervangen voor bijvoorbeeld ahornsiroop of honing.