Warme havermoutpap is één van mijn favoriete ontbijtjes. Het is snel klaar en je kunt elke dag een andere variant maken! Daarnaast is havermout ook nog eens heel gezond. Het bevat oplosbare vezels welke bijdragen aan een goede darmwerking. Je bloedsuikerspiegel blijft stabiel en dat zorgt er voor dat je lang een verzadigd gevoel behoudt. Dit komt o.a. door mangaan, een sporenelement welke betrokken is bij de regulatie van je bloedsuikerspiegel en belangrijk is bij de vorming van botten en spieren.
Reden genoeg om regelmatig de dag te starten met havermout.
Hier zijn wat tips om mee te variëren:
- Blauwe bessen, hazelnoten
- Appel,kaneel,rozijnen
- Peer, vanille, geschaafde amandelen
- Geraspte wortel, Ras-el-hanout (specerijenmengsel)
- Gedroogde abrikozen, limoensap, kokosrasp
Wil je extra smaak toevoegen? Gebruik dan eens een plantaardige zuivel zoals amandelmelk of kokosmelk in plaats van water. Als je ’s morgens niet zoveel tijd hebt of liever buiten de deur ontbijt, kun je de havermout de avond van te voren maken. Voeg het water (of plantaardige melk) bij de havermout, doe het in een weckpotje en zet in de koelkast. De volgende morgen doe je je favoriete topping erover en je bent klaar om te gaan!
Laat je in een reactie achter hoe jij je havermout eet?