Voor een voedzaam ontbijt met havermout, zoals deze havermout-appelcake, kun je mij wel wakker maken. Pap, pannenkoeken of deze havermout-appelcake, wat mij betreft allemaal even lekker. Wist je dat havermout goede bouwstoffen bevat waar je langdurig energie van krijgt? Deze havermout-appelcake heeft een knapperige korst en is gezoet met natuurlijke suikers van appel en gedroogde abrikozen.

Snacken maar, of toch niet?

Als je verknocht bent aan je tussendoortjes dan kun je die prima vervangen voor deze havermout-appelcake. Probeer daarna de tussendoortjes stuk voor stuk af te bouwen. Vanuit de orthomoleculaire voedingsleer is het advies om maximaal 3 eetmomenten per dag te hebben. Elk eetmoment is namelijk een ‘ aanslag’  op je lichaam. Ja, je haalt er energie uit, maar het kost ook veel energie om voeding om te zetten in lichaamseigen bouwstoffen. Gun je lijf dus wat rust tussen de maaltijden door, zodat het zich volledig kan focussen op de herstelprocessen. Daar krijg je meer energie van!

Beleg

Als je gewend bent om je boterham met beleg te eten dan is de omschakeling van brood naar een andere vorm van lunch of ontbijt al een hele stap. Om je het wat makkelijker te maken geef ik hier wat tips voor een verantwoord beleg, zodat je niet een ‘ kale ‘ plak cake hoeft op te eten, maar je gewoonte in een nieuw jasje kunt steken.
Maak zelf speculaas-hazelnootpasta, het recept vind je hier. Besmeer je cake met een beetje roomboter of olijfolie.
Deze zoete cake is ook heerlijk met een fruitjam zoals deze met chiazaad gemaakt. Officieel mag het geen jam heten i.v.m. het ontbreken van suiker, maar des te lekkerder is hij met de pure zoetheid van het fruit. En je kunt de frambozen natuurlijk prima vervangen door gekookte appel of blauwe bessen.