Dit voedzame ontbijt van havermout met warme peer, kaneel en pecannoten is een blijvertje. Als het buiten guur en koud is en je lekker warm in je bed ligt is dit iets om naar uit te kijken voor de volgende ochtend. Een warm winters ontbijt waarmee je lang een verzadigd gevoel hebt. Deze havermout met warme peer, kaneel en pecannoten zet je binnen 10 minuten op tafel. Dus hup, aan de slag!
 

Lang een verzadigd gevoel

Als je iets minder wilt snoepen van tussendoortjes en het koekje bij de koffie liever wilt overslaan, dan kies je voor een ontbijt welke je lang een verzadigd gevoel geeft. Dat betekent veel vezels, eiwitten en gezonde vetten. En laten die nu net in dit ontbijtje zitten, hoe handig! Het hoeft dus helemaal niet moeilijk te zijn om een voedzaam ontbijt in elkaar te zetten. Met dit basisontbijt voor havermout met warme peer, kaneel en pecannoten kun je namelijk eindeloos variëren.
 

Wat als peer niet in het seizoen is?

In de herfst en winter zijn de peren op z’n lekkerst. Je kunt de peer ook vervangen door stoofpeer als je dat wilt. Daarvoor heb je wel iets langer geduld nodig, want die moeten op z’n minst 45 minuten pruttelen. (kan ook de dag ervoor). Is peer niet in het seizoen? Dan kun je deze vervangen voor een stevig zomerfruit zoals nectarine of perzik. Net zo lekker! In plaats van kaneel kun je kiezen voor een andere smaakmaker zoals vanille of een beetje honing. Zo maak je van dit basisontbijtje elke keer weer een feestmaaltijd.

 

Waarom warme peer?

Het verwarmen van de peer is een beetje extra werk, maar ik vind het echt de moeite waard. De peer krijgt zoveel meer smaak en het eet een stuk lekkerder weg met een kom warme havermout. Probeer je het morgen? Je kunt dit recept voor havermout met warme peer, kaneel en pecannoten ook gebruiken als lunch of voedzaam tussendoortje om de trek voor de avondmaaltijd te stillen. Geniet ervan!
 

Je kunt havermoutpap op heel veel manieren bereiden. Het is belangrijk om de pan goed in de gaten te houden, want havermout kan snel aankoeken. Wil je een dunne pap? Voeg dan extra water toe. Voor een stevige pap kun je als richtlijn aanhouden dat de havermout net onder water moet staan.