Ik vraag me vaak af wat de drempel is voor mensen om gezonder te gaan eten. Het kost inderdaad een beetje tijd, maar wat is nu elke dag maximaal een uur (in totaal! dus incl ontbijt/lunch/diner) in de keuken staan om iets lekkers klaar te maken? Waarschijnlijk ben je dat nu ook kwijt. In het begin kost het je even wat tijd om nieuwe recepten te maken, maar zodra je er een aantal uit je hoofd kent gaat het een stuk sneller. Begin je vandaag? Deze haverpizza met groenten, geitenkaas en dadelstroop is een feestje op je bord.
 

Lekkere pizza, ook voor kids!


Het recept voor deze pizza is perfect om een keer uit te proberen, ook bij kritische eters. Kids vinden het heerlijk, het heeft toch een beetje zoet (wat vaak in de kant-en-klaar pizza’s ook is toegevoegd) én het is gezellig om met elkaar te maken! Laat ze lekker zelf hun pizza beleggen. Mijn zoon van 3 is gek op spinazie en paprika. Dat verklaar de tweede foto;) hij stond erop om ook een foto van zijn pizza te maken.
 

Bodem van havermout


Deze bodem van havermout is lekker knapperig. Door een beetje boekweitmeel eraan toe te voegen ‘plakt’ hij goed aan elkaar. Maak het deeg een half uur van te voren zodat je niet te lang hoeft te wachten, deze moet namelijk ca. 30 minuten rusten. Als het deeg na het rusten te droog is voeg je gewoon iets meer water toe. Kneed het deeg goed door elkaar en rol er dan een mooie lap van óf vorm twee ronde pizza’s.
 

Groentenfeest


Het ‘probleem’ bij veel pizza’s is de grote hoeveelheid zout, kaas en kleine hoeveelheid groenten. Pizza hoeft dus helemaal niet ongezond te zijn als je een paar dingen aanpast. Verminder de hoeveelheid zout en kaas en gebruik heel veel groenten. Serveer er een lekkere salade bij! De hoeveelheid groenten voor dit recept is voldoende om twee pizza’s te beleggen en de rest als salade erbij te eten. Je kunt het natuurlijk ook bewaren voor de volgende dag als je vol zit na je pizza. Dat scheelt je weer in tijd om een lunch te maken.