Een heerlijke cake om iets mee te vieren. Deze hazelnoot-banaancake ziet er feestelijk uit en door het gebruik van hazelnootmeel en gember is hij net even anders dan wat je misschien gewend bent. De hazelnoot-banaancake is voor ca. 8-10 personen. Als ontbijt wil je hem misschien ook wel eens proberen. Met twee stukjes per persoon heb je dan genoeg voor ca. 6 personen.
 

Hazelnootmeel

Heb je al eens iets gebakken met hazelnootmeel? Het is online verkrijgbaar (bijv. pit&pit )Het zijn gemalen hazelnoten en kun je dus ook zelf maken met een keukenmachine. Gebruik daarvoor ongebrande hazelnoten, rooster ze ca. 20 minuten in de oven op 120 graden, laat afkoelen en maal tot fijn meel. Je kunt het ook prima iets grover laten. Je proeft dan de stukjes hazelnoot terug in je hazelnoot-banaancake. Het voordeel van hazelnootmeel is dat het voedzaam is en de cake lekker smeuïg maakt. Als je geen hazelnootmeel in huis hebt kun je eventueel ook kiezen voor amandelmeel. De structuur is dan gelijk.
 

Verse gember voor extra pit

Kook jij wel eens met verse gember? Ik maak er vaak frietjes van, zoals in dit recept.  Snij de gember in dunne reepjes en bak ze goudbruin in een beetje olijfolie. Heerlijk bij de nasi bijvoorbeeld of als garnering voor deze cake! Maar gember past ook prima in baksels. vooral die met banaan. Een topcombinatie en het geeft je cake even een ‘smaakkick’.
 

Op de kleintjes letten

Gezond eten is leuk, lekker en je voelt je er goed bij, maar sommige gerechten zijn behoorlijk aan de prijs door het gebruik van dure ingrediënten. Om alles een beetje in evenwicht te houden gebruik ik in baksels vaak meerdere soorten meel. Havermout(meel) en boekweitmeel zijn goedkoper dan notenmeel en prima met elkaar te combineren. Probeer ook eens meel van zonnebloempitten.  (een goede vervanger als je een notenallergie hebt).

Wie verras je morgenochtend met deze hazelnoot-banaancake?