Heb jij deze gezonde paaseitjes al een keer gemaakt? Ik laat je in dit recept vier varianten zien, voor in totaal ca. 50 stuks. Indien je ervoor kiest om één soort te maken heb je ongeveer een half uurtje werk. Paaseitjes maak je heel makkelijk zelf met gedroogd fruit, chocolade, noten en een paar smaakmakers. Je kunt oneindig variëren, dus maak je eigen favoriet! Het is trouwens ook een leuk klusje om met kinderen te doen. Wanneer je niet zoveel tijd hebt kun je de chocoladedip ook achterwege laten en dit door iedereen zelf laten doen aan tafel. Lang leve de choco-fondue ;)

Vrij van geraffineerde suikers, gluten en zuivel

Deze eitjes bevatten geen kunstmatige toevoegingen, wel zo prettig voor je lijf. Die hoeft  namelijk niet zo hard te werken maar kan zich richten op het transport van de voedingsstoffen. Die voedingsstoffen komen uit het gedroogde fruit, noten en zelfs de chocolade / cacao. Wist je dat cacao een boost geeft aan je gezondheid door de flavanoïden die het bevat? Deze flavanoïden werken antioxiderend, ze beschermen je lichaam tegen vrije radicalen. Daarnaast helpt cacao om je bloeddruk en hormoonspiegel te reguleren. Kies bij voorkeur rauwe cacao vanwege maximaal behoudt van flavanoïden.

Verschillende smaken

De hippe smaken kun je heel makkelijk zelf na maken. Hieronder geef ik je een paar tips:

  • Lemon cheesecake > cashewnoten, dadels en citroenrasp
  • Salted Caramel > cashewnoten, dadels en zeezout
  • Choco-hazelnootpraliné > maak zelf chocoladepasta en houd de structuur stevig, vorm de pasta om de hazelnoot en laat in de koelkast stevig worden, dip vervolgens in de pure chocolade (>85% cacao).

Homemade gift

Ben je uitgenodigd bij familie of vrienden voor een paasontbijt/brunch of diner? Neem dan je zelfgemaakte paaseitjes mee als kado. Dan heb je gelijk een gezond alternatief voor bij de thee of koffie. Je kunt ze in een bonbondoosje verpakken of een nestje maken van een mandje. Ik gebruik vaak de lege bakjes van de producten die ik koop bij pit&pit. Voor de deksel print ik dan een sjabloon met een afbeelding en wens en plak deze over het etiket heen. Succes verzekerd!