Heb jij deze gezonde paaseitjes al een keer gemaakt? Ik laat je in dit recept vier varianten zien, voor in totaal ca. 50 stuks. Indien je ervoor kiest om één soort te maken heb je ongeveer een half uurtje werk. Paaseitjes maak je heel makkelijk zelf met gedroogd fruit, chocolade, noten en een paar smaakmakers. Je kunt oneindig variëren, dus maak je eigen favoriet! Het is trouwens ook een leuk klusje om met kinderen te doen. Wanneer je niet zoveel tijd hebt kun je de chocoladedip ook achterwege laten en dit door iedereen zelf laten doen aan tafel.


Vrij van geraffineerde suikers, gluten en zuivel

 
Deze eitjes bevatten geen kunstmatige toevoegingen, wel zo prettig voor je lijf. Die hoeft  namelijk niet zo hard te werken maar kan zich richten op het transport van de voedingsstoffen. Die voedingsstoffen komen uit het gedroogde fruit, noten en zelfs de chocolade / cacao. Wist je dat cacao een boost geeft aan je gezondheid door de flavanoïden die het bevat? Deze flavanoïden werken antioxiderend, het beschermt je lichaam tegen vrije radicalen. Daarnaast helpt het je bloeddruk en hormoonspiegel te reguleren. Kies bij voorkeur rauwe cacao vanwege maximaal behoudt van flavanoïden.


Homemade gift

 
Ben je uitgenodigd bij familie of vrienden voor een paasontbijt/brunch of diner? Neem dan je zelfgemaakte paaseitjes mee als kado. Dan heb je gelijk een gezond alternatief voor bij de thee.