Een heerlijke tomatensoep voor een herfstige dag met verse groenten. Je kunt hem zelf nóg lekkerder maken door kiemgroenten toe te voegen of zelfgemaakte pesto.
 

3x makkelijke tomatensoep


Ik heb een paar favoriete recepten voor het maken van tomatensoep. Eén ding hebben ze allemaal gemeen, ze zijn makkelijk te maken en je hebt geen waslijst aan ingrediënten nodig. Eerder plaatste ik al dit recept voor een maaltijdsoep uit de voorraadkast. Een gevulde soep met bonen waardoor hij erg voedzaam is. Ook deze chinese tomatensoep is favoriet! Lekker als voorgerecht voor curry-avond bijvoorbeeld. Dit recept voor nog een heerlijke tomatensoep bevat iets meer groente en de pit komt van de knoflook.
 

Pit van knoflook


Knoflook wordt vaak in de keuken gebruikt als smaakmaker, en terecht!  In de meeste recepten staat het aanfruiten van knoflook aan het begin. Zonde! Heb je wel eens een stukje rauw gegeten? Knoflook heeft een antibacteriële en antischimmelfunctie wanneer je het rauw eet. Ik voeg, ook in deze soep, de knoflook daarom heel fijn geraspt toe wanneer de pan al van het vuur is. Je hebt vaak met één of twee teentjes al een smaakexplosie te pakken.