Dit recept is één van de makkelijkste met een groots resultaat. Weet je nog niet wat je met de kerst op tafel zet? Deze hele bloemkool uit de oven met een korst van specerijen, geschaafde amandelen, citrussap en verse koriander is je pronkstuk. Gezond, lekker en eenvoudig. Je kunt het prima van te voren maken, waardoor je alle tijd hebt om wat bijgerechten te maken zoals deze gevulde paprika, bietenkoekjes, linzencurry, zoete spruitjes of gevulde portobello. Maar ook als het geen kerstmis is zorgt deze bloemkool voor een feestje op tafel.
 

Spicy

Het specerijenmengsel Garam Masala combineert goed met de bloemkool. Het is een mengsel met o.a. koriander, komijn, kaneel en zwarte peper. Het gerecht geef je extra smaak door wat partjes citroen en limoen erbij te serveren. Maak de bloemkool gerust een avond van te voren. Verkort dan de baktijd naar 30 minuten. Vlak voor het serveren (ca. 20 minuten) plaats je hem nog even in de oven. Ben je er nog niet helemaal uit wat je wilt maken deze kerst? Hierbij wat suggesties om je menu compleet te maken.
 

Voorgerecht

Vooraf kun je deze pompoensoep serveren of maak de bietenswirl maar serveer hem warm.
 

Nagerecht

Met dit gebakje als nagerecht waan je je helemaal in de kerstsferen met (stoof)peer en cranberry.
 

Voor bij de thee

Sluit af met een kopje thee met deze healthy ferrero rocher.

Eet smakelijk en geniet van de feestdagen!