Deze herfst flensjes gemaakt van amandelmeel met een vulling van appelcompote is een goed begin van de dag! Ik wilde eens iets anders dan de standaard appel met kaneelvulling en heb er nootmuskaat en gember aan toegevoegd. Het pakt superlekker uit! De gember geeft de vulling wat pit en de nootmuskaat en kaneel maken het heerlijk kruidig.
Gratis moesappels
In deze tijd van het jaar zie je bij ons in de buurt bij veel woningen moesappels staan die je gratis mee kunt nemen. Voor dit recept heb ik appels gekregen van het kinderdagverblijf waar mijn zoontje naartoe gaat. Hoe leuk is het om er samen iets lekkers van te maken!
Alternatief
Je kunt de flensjes ook maken met alleen boekweitmeel of de amandelmeel vervangen voor hazelnootmeel bijvoorbeeld. Voeg er een eetlepel cacao aan toe en je hebt heerlijke chocoladeflensjes. Lekker met een vulling van chocolademousse. Voeg eventueel wat kleur toe met fruit uit het seizoen.