De ultieme kerstchocolade als je het mij vraagt. Je kent ze vast wel toch? Ronde balletjes met een lekkere hazelnootvulling, luchtige ‘koek’ en overgoten met chocolade en hazelnootstukjes. Tijd om een gezondere variant te maken. En dat is erg goed gelukt! (al zeg ik het zelf, maar het thuisfront was ook blij verrast)

Het enige nadeel is dat het even duurt voordat je ze op kunt eten. Er zijn best wat handelingen nodig en ze moeten tussendoor even in de vriezer. Echt een snoeprecept voor speciale gelegenheden dus. Ben je uitgenodigd voor een etentje? Neem dan een doosje van deze zelfgemaakte lekkernij mee.
 

Puur

Ik ben gek op pure chocolade, dus je raad het al…. deze zijn puur! Kies een zo hoog mogelijk percentage cacao als je gaat voor een kant-en-klare chocoladereep. De reep van Vivani 92% is gezoet met kokosbloesemsuiker.  De kerstchocolade die je in de supermarkten vind is overigens gemaakt van melkchocolade.
Je kunt ook een witte variant maken. Gebruik dan voor de buitenste laag cacaoboter en rol door de kokosrasp.
 

Laagjes

Voor dit recept werk je in laagjes. Je wikkelt een chocoladevulling (chocoladepasta met gemalen hazelnoot) om een hazelnoot, wikkelt de balletjes in gepofte quinoa en overgiet ze met een laagje chocolade met fijne stukjes hazelnoot. Je kunt de chocoladepasta zelf maken volgens dit recept.

Veel plezier!